Gestuurde Boringen

 

In het segment van de gestuurde boringen is CAS-VOS een vooraanstaande partner voor het uitvoeren van alle gestuurde boringen. Met een uitgebreid machinepark is CAS-VOS in staat om boringen aan te kunnen variërend van 15 meter tot 1200 meter, en dit voor diameters tot 1000 mm.
Uiteraard is dit complementair aan onze eigen activiteit van de aanleg van nutsleidingen, maar zijn wij ook werkzaam voor andere aannemers in onze sector.

 

 

 

 

Techniek van het gestuurd boren:

 

De techniek van het gestuurd boren stelt ons in staat om, zowel over korte als over langere afstand (tot 1000m), kabels en leidingen aan te leggen zonder het maaiveld te beschadigen.

 

De voordelen van een gestuurde boring op een rij:

 

  1. Dwarsen van snelwegen, waterwegen, spoorwegen, etc.. zonder het verkeer te verstoren.
  2. Beperkte graafwerkzaamheden in combinatie met de snelle boortechniek kunnen tijd en dus ook geld besparen.
  3. Vrije keus voor de aanlegdiepte, waardoor er geen problemen ontstaan met reeds bestaande infrastructuur in de grond.
  4. Door aanleg op grotere diepte is de kans op beschadiging door derden kleiner.
  5. Kabel of glasvezel zit steeds in een wachtbuis waardoor deze eenvoudig te vervangen is mocht deze toch beschadigd worden.
  6. Zeer correcte as-built met bemating of Lambert coördinaten waardoor de ligging achteraf makkelijk te bepalen is.

 

 

Boormaterieel:

 


Foto: Prime Pd 60/33

 

Onze Prime Pd 60/33 heeft een trekkracht van 65 ton en een draaimoment van 33000 Nm.  Deze boormachine is in combinatie met de Hogedrukpomp met een pompvolume van 3000 liter/min uniek in België.  Tot de installatie behoort ook een mix-unit met een capaciteit van 2500 liter/min en een recyclage-unit met een capaciteit van 2000 liter/min.

 

Deze installatie stelt ons in staat gestuurde boringen uit te voeren tot een lengte van 1000m en een boordiameter van 800 mm

 

 

 

Samenstelling van de HDPE-leiding

 

Het samenstellen van de leiding gebeurt door gekwalificeerd personeel m.b.v. lasapparatuur en een graafmachine.  Op het maaiveld wordt één boorstreng met de totale lengte van de boring samengesteld.

 

De kwaliteit van de Hdpe Buizen wordt gegarandeerd door onze vaste leveranciers